Skip to content

Hipotiroidisme pada sekilas pandangan

Fahami hipotiroidisme dengan lebih baik. Ubah kehidupan anda sekarang!

Ada Masalah Pada Tiroid Anda?

Kita mempunyai satu kelenjar kecil berbentuk rama-rama di bawah halkum di dalam leher kita yang mempunyai pengaruh sangat besar kepada fungsi-fungsi tubuh. Jika ada yang tidak kena, ia boleh memberi masalah besar kepada kesihatan kita.

12 Tanda Fungsi Tubuh Mungkin Menjadi Perlahan

Sentiasa sakit, lemah dan tidak bersemangat? Mungkin ia bukan tekanan, gaya hidup anda yang tidak sihat, atau penuaan. Sebaliknya, anda mungkin menghidap hipotiroidisme.

Mungkinkah Anda Mewarisi Hipotiroidisme?

Anda mungkin berkongsi minat yang sama dengan ahli keluarga, tidak kira betapa peliknya minat tersebut. Tetapi, tahukah anda bahawa masalah tiroid seperti hipotiroidisme juga boleh diwarisi dari ahli keluarga yang lain?

Mengapa Pemeriksaan Hipotiroidisme Sangat Penting

Hei! Adakah anda anda selalu berasa letih sehingga perlu memaksa diri untuk bangun dari tidur setiap pagi? Atau mungkin keinginan seksual anda terlalu rendah tetapi anda tidak tahu mengapa? Tanda-tanda ini mungkin menandakan hipotiroidisme.

Bila Wanita Perlu Menjalani Pemeriksaan Untuk Hipotiroidisme

Ramai wanita menderita dengan hipotiroidisme tanpa disedari. Malah, wanita lebih cenderung untuk mengalami masalah tiroid berbanding lelaki.

Setiap Hari Sukar Dilalui

Agnes*, 43, adalah seorang ibu bekerjaya yang sentiasa sibuk. Walaupun beliau memastikan dirinya mendapat rehat yang secukupnya pada waktu malam, beliau tetap berasa letih sepanjang masa.